Galeries

Galería Pelaires

About

La Galeria Pelaires es dedica a l’exposició i representació d’artistes internacionals, les obres dels quals es mostren per primera vegada a Mallorca i, habitualment, també a Espanya.

A la vegada, promou i realitza projectes d’artistes joves i de mitjana carrera. Per això, desenvolupa un rigorós programa i en constant renovació col·laborant amb comissaris i crítics. Al mateix temps, Pelaires proposa un projecte proper i compromès amb el territori en el qual s’insereix, un lloc amb una forta presència internacional.

L’objectiu de Pelaires és donar cabuda al treball de creadors contemporanis que reflecteixin l’escena actual, amb la seva complexitat i multiplicitat, tot i que ho facin des de llenguatges i propostes estètiques molt diverses.

La Galeria Pelaires va ser fundada a Palma el 1969 per Pep Pinya. El 1990 va traslladar-se des del carrer Pelaires a l’emblemàtic edifici històric del segle XVII en què es troba actualment. L’espai compta amb dues plantes que alberguen exposicions durant tot l’any.

Al llarg d’aquests 52 anys d’història, la Galeria Pelaires ha realitza ininterrompudament una programació artística internacional. Pel seu espai han passat artistes de la talla de Miró, Picasso, Boetti, Tàpies, Calder, Chillida, Lüpertz, Kounellis, Rebecca Horn, Brossa i Beuys -entre molts d’altres-. El canvi generacional a Pelaires obri les portes a artistes com Carlos Amorales, Alice Channer, Idris Khan, Gregor Hildebrandt, Jorinde Voigt, Christian Jankowski o Jason Martin.

Pelaires també ha donat suport a creadors d’altres disciplines. La galeria ha acollit als intel·lectuals més rellevants de la segona meitat del XX que han passat per Mallorca i ha organitzat lectures poètiques concerts, presentació de llibres, etc.

Contacte

Carrer de Can Verí, 3,
07001 Palma, Illes Balears
+34 971 72 03 75 info@pelaires.com www.pelaires.com Instagram